Atatürk’ü Anlamak İle İlgili Kompozisyon Yazınız

Atatürk’ü Anlamak İle İlgili Kompozisyon örneği. Bu yazımızda sizler için “Atatürk’ü Anlamak İle İlgili Kompozisyon Örneği” hazırladık.

Atatürk’ü Anlamak İle İlgili Kompozisyon Yazınız

Atatürk’ü Anlamak İle İlgili Kompozisyon Yazınız

 

Kurtuluş Savaşı yılları çok acı ve  çok zor geçiyordu. Anadolu halkı, milletimizin  yoksul köylüsü  ne zorluklar çekiyordu. Bir yanda vatanı kurtarma çabası diğer yandan yoksulluk, diğer yandan düşmanın el birliği ile bizi yok etmeye çalışması…..  İstanbul Hükümeti üzerine düşen görevi yerine  getiremiyordu. Halk ne yapacağını bilmez vaziyetteyken çıktı ortaya koca yiğit, kahraman Mustafa Kemal. Vatanını, asil milletini  tanıyan , onları canından çok seven  mavi gözlü dev adam… Mustafa Kemal çıktı ortaya ve nice Mustafa Kemaller…. 

 

Bir şeyler yapmak gerekiyordu. Yoksa vatanın batmasına ramak kalmıştı.  Umut vermeliydi halkına, sabrı öğretmeliydi, mücadeleyi anlatmalıydı. Milli birlik, beraberlik ve dayanışma içinde def etmeliydi düşmanı Mustafa Kemal ve onun aziz ve asil milleti. Bu millet, bu  koca yürekli vatan evlatları ne zorluklar çekti, ne acılar çekti.  Kimi çocuğunu evde bırakıp savaşa gitti, kimi  nişanlısını, kimi yaşlı anasını….. Emir gelmişti  büyük yerden, emir gelmişti Gazi Paşa’dan.  Türk’ün gücü ile, Türk’ün   bileği ile yok edilecekti , ezilecekti, o hain düşman, o hain , o acımasız iş birlikçiler. Ne Mustafa Kemal’di ama. Vatan sevdalısı, vatan aşkı ile yanan genç delikanlıydı . Onu anlamak yürek ister, onu anlamak merhamet  ister. Atatürk’ü anlayan kişi , Atatürkçüyüm diye boş boş gezen, yan gelip yatan kişi olamaz. Atatürk’ü anlayan kişi farklılıklara hoşgörü ile yaklaşan, vatanının çıkarlarını her şeyin üstünde tutan kişidir. Mustafa Kemal’i anlamak için onun hayatını, onun eserlerini  iyi okumak ve idrak etmek gerekir. Onu anlamak için sabırlı olmak, hakikati aramak, ileri görüşü olmak, idealist olmak, vatan aşkı ile dolmak gerekir. Onu anlayan kişi alın terinin, bayrağın, bağımsızlığın , cumhuriyetin ne demek olduğunu bilir ve buna göre yaşar. Onu anlayan kişi onun ilke ve inkılaplarına  her zaman sahip çıkar ve  her zaman demokrasiden, cumhuriyetten yana olur. Onu anlayan kişi mal hırsı içinde olmayan kişidir. Onu anlayan kişinin  karakterinin, kişiliğinin zengin olması gerekir. Onu anlayan kişi onu candan seven, onun vatanı için yaptığı fedakarlıkların farkında olan ve vefalı olan kimsedir. Mustafa Kemal’i anlamak demek ilim yolunda yürümek demektir.

 

Mustafa Kemal’i anlamak demek Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak demektir. Onu anlayan, onu bilen, onu seven kişi vatanını koruyan, ülkesini iyi alanda temsil eden kişidir. Onu  anlayan kişi iyi ahlaklı olan, insanlara yardım eden, şefkatli ve merhametli olan kişidir. Onu anlayan kişi çocukları çok seven, ülkesinin çocuklarının iyi bir eğitim alması için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapabilen kişidir. Onu anlayan kişi ona değer veren, onun  bize emanet ettiklerine  sahip çıkan ve onu unutmayan kişidir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.