Peygamberimiz İle İlgili Kompozisyon Örneği

peygamberimiz ile ilgili kompozisyon örneği

Peygamberimiz İle İlgili Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamberdir. O  insanlığın yüz akı, güllerin en  muhteşemi , güzel ahlakın simgesi, gül kokulu  efendimizdir. Hz. Muhammed Mustafa hayatı boyunca doğruluktan ayrılmamıştır. Daha küçük yaşlardayken bile hep güzel ahlaklı olmuş, yalan söylememiştir. Dürüst insan olduğu için de  her zaman kendisine Muhammed’ül Emin yani emin insan, güvenilir insan denilmiştir.

Müslümanlığı yaymak için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmış ve kendisine yapılan tüm zulümlere karşı dimdik durmuş  eğilmemiştir. Yapılan haksızlıklara rağmen, iftiralara rağmen   yolundan hiç sapmamıştır. Müslümanlığı yaymak için çok  çileler çekmiş, en yakını amcası olan Ebu Cehil  ve karısı tarafından nice  iftiralara uğramış,  fakat yine de onlara boyun eğmemiştir.  Onun sayesinde müslümanlık yayılmış, insanlar akın akın, kitleler halinde müslüman olmaya başlamış ve onun yolundan ayrılmamışladır. Hz, Aişe, Hz. Hatice, Zeyd, Hz. Ali, Hz. Ebubekir hep onunla olmuş Allah dostlarıdır. Sevgili Peygamber Efendimiz, o nur yüzlü insan Hz. Muhammed Mustafa insanlara karşı her zaman hoşgörülü olmuş, haksızlık karşısında susmamıştır. Irk ayrımı, din ayrımı, mezhep ayrımı, cinsiyet ayrımı yapmadan yaşamını sürdüren efendimiz her zaman insan haklarına da çok önem vermiştir.

Yüce Allah tarafından her zaman korunmuş ve alemlere rahmet olarak geldiği bu dünyadan vakti gelince de göçmüştür. Onun sevgisi gönüllerimize işlemiştir. Çünü bizler onu ve ahlakını çok sevdik. Onu görmedik belki fakat onun sevgisi içimizden asla kaybolmayacak.  O her zaman  masum, mazlum insanların yanında olmuştur. Zalimden ve zulümden yana olmamıştır. İmkanı olduğu halde mütavazi bir yaşamı tercih etmiş ve gözü hiçbir zaman mal ve mülkte olmamıştır.

O sevgililer sevgisi Hz. Muhammed’dir, o gözümüzün nuru, gönlümüzün ilacı, dertlerimizin dermanıdır. Her zaman ümmetini düşünmüş ve ümmetinin günahlaının affolması için Yüce Allah’ yakarışlarda bulunmuş ve bizim için dua etmiştir. Yüce Rabbim  tüm müslümanları ahirette ona komşu eylesin ve onun duasından bizi eksik bırakmasın inşallah.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Cok güzel bir kompozisyon olmus. Ellerinize sağlık

  2. Zeynep dedi ki:

    Çok begendim elinize sağlık

  3. Hayrunnisa dedi ki:

    Bu arada bu aralarda imamip orta okulda kompozisyon yarışması var katılıcam biraz fikir aldım buradan çok güzel ????

  4. Asım dedi ki:

    Çok güzel kazana bilirmiyim

  5. emre dedi ki:

    bende çok beyendim çok işime yaradı valla

  6. Anonim dedi ki:

    fdb<wrg

  7. Efe dedi ki:

    Bende çok beyendim

  8. Esma dedi ki:

    Çok teşekkür ederim güzel komposizyon?

  9. Anonim dedi ki:

    ay evet cok güzel

  10. ana dedi ki:

    iiyyi