İlaç Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Konulu Kompozisyon

İlaç Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Konulu Kompozisyon

İlaç Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Konulu Kompozisyon

Hasta olduğumuz zaman hemen  hastaneye gideriz ve doktorun bize yazdığı ilacı eczaneden alıp bir an önce iyileşmek isteriz. Elbette hasta olduğumuz zaman ilaçlarımızı düzenli bir şekilde kullanmalıyız fakat ilaç kullanırken de bazı dikkat edeceğimiz hususlar olmalıdır.  Mesela ilacı içmeden önce  o ilacın içeriğindeki bilgileri okumalıyız,  yan etkilerinin  neler olduğunu okumalıyız.  Günde kaç defa kullanacağımızı doktorumuza danışmalıyız. İlaçlarımı her gün mutlaka aynı saatte almaya özen göstermeliyiz.

İlaç kullanımı hakkında bilmediğimiz konular olabilir.  Bunu mutlaka eczacımıza sorarak bilgi almalıyız. Aldığımız ilaçları doktorumuz tavsiye etmediği sürece ezip ya da kırmaya çalışmamalıyız. Suda erime özelliğine sahip olmayan  ilaçları suya atarak onları çözmeye çalışmamalıyız. Kullandığımız ilaçları kendi ambalajında,  çok sıcak olmayan bir ortamda saklamalıyız. Bize verilen çiğneme tabletleri  çiğnemeliyiz, çiğneme özelliği olmayanları çiğnemeye çalışmamalıyız. Çünkü  böyle yapmak o içtiğimiz ilacın etki hızını değiştirebilir, işe yaramayabilir. Bize verilmiş olan ilaçları mutlaka zamanına uygun olarak  kullanmalıyız. Zamanından önce ya da  zamanından sonra ilaç kullanmamalıyız. Kullandığımız ilaçların son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğini mutlaka kontrol etmeliyiz.  İlaç kullanırken  mutlaka doktora gitmeliyiz. Başkaları ile aynı hastalığa  yakalandık diye o kişinin ilaçlarını kesinlikle kullanmamalıyız. Çünkü her bireyin yapısı, özellikleri farklıdır. Gereksiz yere antibiyotik kullanmamalıyız. Gereksiz yere vitamin ilacı ya da bitkisel ilaçları kafamıza göre kullanmamalıyız. İlacı çayla ya da meyve suyu ile içmemeliyiz. İlaç içerken sadece su  içmeliyiz. Çünkü diğerleri ile birlikte ilaç alındığı zaman bir etkisi olmayabilir. Doktorumuzun uyardığı  saatlerde ilaçlarımızı kullanmalıyız. Örneğin kullandığımız ilaç aç karnına mı , tok karnına mı  diye bu hususlara dikkat etmeliyiz. Çünkü bazı ilaçlar besinlerle etkileşebilir  ve bundan dolayı da aldığımız ilacın faydasını göremeyebiliriz.

Süresi geçen ilaçlarımızı  tuvalete ya da çöpe atmamalıyız. Onları biriktirip  ilaç toplanan yerlere götürmeliyiz. Çocuklara verdiğimiz şurupları dolaba koymamalıyız. İlaçlarımızı oda sıcaklığında muhafaza etmeye gayret göstermeliyiz. Kullandığımız ilaçları kesinlikle dondurmamalıyız ya da çok sıcak bir ortamda saklamamalıyız.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.